My Friends!

Sunday, April 20, 2014

Masker Semulajadi Dengan Shaklee

Kelebihan masker semulajadi - kulit bebas jerawat, awet muda

Rupanya save duit sungguh dengan shaklee, kebanyakan produk boleh dibuat masker!!  
Kat bawah ni masker2 yg boleh dibuat.....Selamat Mencuba!!
Gambar Hiasan :)

  • Plain yogurt + Vitamin E (kesan: kulit lembut, anjal, dan bebas jerawat)
  • Collagen Powder + plain yogurt (Kesan: kulit menjadi lembut, anjal, tona sekata, pori2 mengecil dan yg best remove blackhead). Kalau ikut nutritionist shaklee, dia cadangkan collagen mix dgn vivix (utk kurangkan garis2 halus) or collagen mix dgn vitamin c (jadi mcm scrub).
  • ESP + plain yogurt (kesan: kulit lembut, anjal dan tona sekata).
  • Vitamin E (kesan: kulit lembut, berseri, bebas jerawat..awet muda gitu..)
  • Vitamin C (mix with water, sapu rata seluruh muka - kesannya: kulit bebas jerawat dan cerah sekata).
  • Nutriferon (ni area muka yg ada jerawat, tak perlu sapu seluruh muka...ala2 spot treatment. Ia mmg 1st aid dikala diperlukan..kecut jeraawat yg merah2 tu.. love it)
  • Vivix (sapu rata seluruh muka, khasiatnya: kulit lembut, berseri dan awet muda)
  • Alfalfa (ala2 scrub)
**Semua bahan2 di atas adalah semulajadi.. tiada chemical2 yg pelik2... sesuai dgn kulit normal or sensitif..
**Dan oh ya.. masker2 di atas janganlah pakai semua serentak setiap hari...sbb kalau terlebih masker pun kulit jadi stress nanti... tak pasal2 nanti tak dapat kesan berseri yg kita idam2kan..

Siapa2 yg nak resipi face mask di atas dan cara penggunaan yg tepat.. bolehla contact saya utk free consultation.

♥ Your Shaklee Independent Distributor~1052321
♥ WAWA 011-19300290
www.facebook.com/splendidsupplement
♥ Pengedar Sah Shaklee area UiTM Shah Alam, Unisel, MSU, Stadium Shah Alam, I-City, Seksyen 7 (berhampiran Jakel/Pusat Komersil) dan kawasan Shah Alam yang berhampiran.
♥ Pos ke seluruh Malaysia.