Unordered List

My Friends!

Monday, January 23, 2017

HIKMAH YANG SELALU GAGAL DICARI

As salam semua.

Lama tak update blog. Hari ni nak story something pasal hikmah. Baca sampai habis ye.

Pagi tadi, masa suami nak pergi kerja, dia mengamuk (bukan amuk baling barang), dengan suara kuat dia panggil saya tengok apa yang jadi. Rupanya ada kucing terperangkap dalam kereta sejak semalam, lagi best dia dah berak dan kencing dalam kereta!

Allah, geram tak tahu nak cakap camana. Nasib baik hidung saya tersumbat memang tak bau apa. Cari2 najis kucing ada 2 tompok kat area alas kaki belakang kereta. Banyak pula tu 2 tompok, eeuwww.

Actually kucing yang berak tu bukan kucing kami bela, tu kucing orang buang pastu datang sini buat macam rumah sendiri tak tahu malu. Haha. Semalam husband keluar, pastu time dia balik tu dia bukak banyak pintu sebab nak keluarkan barang. Dia memang tak perasan time mana kucing tu masuk dan dia tutup jelah pintu macam biasa.

So sambung lagi, bahagian seat depan tepi pemandu nampak ada kesan tompokan basah air kencing dia. Alas lapik kaki sebelah belakang terpaksa diangkat untuk dicuci. Memang sakit hati betul lah pagi tadi. Tapi sempat cakap sabar2 kat suami sebab dia memang geram sangat. Bayangkan sepanjang dia pergi kerja pagi tadi ditemani bau-bauan semerbak tu. Korang boleh imagine? Haha jangan muntah pulak ok.

Ok, nak dijadikan cerita, saya lah orang yang dipertanggungjawabkan untuk membasuh alas kaki tu tadi. Huhu. So saya angkatlah nak basuh kat paip belakang rumah. Tengah saya syok menyental tu, ada LIPAN suddenly datang naik atas alas kaki tu. Tak tahu from where tapi saya syak mungkin datang dari alas kaki tu.

Sebelum tu tak pernah lagi ada lipan area belakang rumah ni. Memang saya syak dari alas kaki tu. Terkejut saya terus melaung suruh anak ambilkan ridsect. Nasib sempat sembur lipan tu dan mati terus. Berdebar betul even lipan tu kecil je tapi yelah bahaya jugak kan.

Itulah hikmah yang saya cakap selalu gagal dicari. Tapi kali ni saya jumpa hikmah tu depan mata. Kalau lah kucing tu tak masuk kereta, tak berak atas alas kaki, mau lipan tu masih ada dalam kereta LAGI BAHAYA! Dahla anak saya yang selalu dok seat belakang. Allah seram pula rasa.

Dan walau sekalipon lipan tu bukan datang dari alas kaki, still saya bersyukur lipan tu keluar time saya tengah menyental alas kaki tu. Kalau saya takada kat belakang time tu mungkin lipan tu ada potensi untuk masuk rumah. Nauzubillah mohon jauh kan lah ya Allah.

Alhamdulillah walau terasa sakit hati kucing berak, tapi hikmah dah nampak so kurang sikit sakit hati nya tu. Allah dah buat yang terbaik untuk kami sekeluarga hari ni. Terima kasih Allah.

Kesimpulan dia, bila berlaku musibah, cuba perhati dan lihat perkara yang akan terjadi lepas tu. Mungkin dari situ korang dapat jumpa HIKMAH YANG SELALU GAGAL DICARI tu.

Sekian.
Hati2 semua terutamanya sekarang musim hujan.

Thursday, October 20, 2016

VITAMIN E UNTUK PARUT



VITA E COMPLEX BANTU HILANGKAN PARUT

Vita E Complex membantu memelihara sel-sel yang sentiasa terdedah kepada radikal bebas agar tidak rosak. Ia juga membantu memperbaiki tekstur kulit, tona kulit yang tidak sekata, mengelakkan penuaan awal dan membantu masalah parut.

Vita E Complex ni ambil 1-2 biji je sehari, ia juga boleh disapu pada kulit untuk kesan lebih baik.

Wasap terus untuk harga ya.
@wawashaklee
011-19300290

Thursday, October 6, 2016

MUKA PINKISH, KULIT GEBU CONSUME SET CANTIK SHAKLEE

Assalamulaikum.



Testimoni terbaik hari ni. Customer ni wasap dah bank in duit untuk omega sempena promosi Omega bulan ni. Pastu dia share kisah happy dia dengan shaklee. Kemain dia happy dengan perubahan dia. Boleh tengok sendiri sebelum dan selepas. Gambar selepas tu pakai lipstik je. Comey lote tuannya.

Next time dia nak consume Vitamin E pula.

Banyak testimoni dapat dari dia:
✅kulit muka cantik & pinkish
✅no more jerawat & parut
✅berat turun 4kg
✅badan bertenaga, tak lemau dah
✅no more stress2. .

Mak dia paling happy tengok perubahan dia. Berkat ketabahan dan istiqomah consume ESP, VITAMIN C & B COMPLEX.

Sape ada masalah sama camni jugak?
Meh wasap kita sembang2.



Wawa 011-19300290
Instagram @wawashaklee
Pengedar Shaklee Ketereh, Mulong, Kota Bharu

Wednesday, October 5, 2016

EXERCISE LEPAS MINUM CINCH TEA - PELUH CAM HUJAN!

Assalamualaikum.

Suka2 nak share aktiviti setiap hari iaitu exercise - standing abs 5 minit dan squats 100x. Ambil masa 15-20 minit. Kalau buat konsisten memang nampak hasil dia even 15minit je sehari. Nak join? Wasap je saya share video you tube yang saya follow. Barulah tak boring kalau follow video.

Tadi lepas minum Cinch Tea Mix Shaklee, terus exercise. Peluh mencurah cam hujan, terutama area muka. Gambar pakai spek tu exercise kejap tadi. Peluh basah 1 muka. (Kena zoom baru nampak peluh2 😂)

Yang tak pakai spek tu exercise semalam.
Peluh tak serancak tadi, sebab minum cinch tea berjam2 awal sebelum exercise.

Memang boleh rasa beza peluh tu bila minum cinch tea dan terus exercise. Cinch tea bantu tingkatkan metabolisma 4x ganda untuk pembakaran kalori lebih cepat.

Apabila kalori cepat dibakar, ia menandakan metabolisma kita tinggi. Jadi, metabolisma yang tinggi sangat membantu untuk cepatkan pembakaran lemak yang terkumpul dan lemak yang masuk dalam badan. Metabolisma tinggi membantu untuk mempercepatkan penukaran lemak kepada tenaga.

Bonusnya minum cinch tea akan rasa selera kurang, dan tak rasa nak makan sangat. Tenaga tu tak yah cakap lah, energetic sampai malam.



Kalau korang nak cuba cinch tea, dan sama2 exercise dengan saya, wasap je okay, 011-19300290.

COD SHAKLEE KAT PENGKALAN CHEPA, PASIR TUMBOH DAN BACHOK, KELANTAN

As salam semua.

Untuk pengetahuan semua, saya ada buat cod jauh2 contohnya area Pengkalan Chepa, Bachok, Pasir Tumboh, tapi atas permintaan je ya. Dan ada cas untuk cod ikut jarak. Boleh wasap saya terus untuk urusan cod. Dan cod dibuat pada weekend sahaja ya.

Last week cod Shaklee ke Pengkalan Chepa, Pasir Tumboh dan Bachok. Alhamdulillah tiga2 cod dipermudahkan untuk berjumpa. Untuk lagi senang boleh share location yang accurate so saya boleh follow je location tu. Ramai juga yang provide location tapi kurang accurate. Kesian kat kami laki bini sesat. Hahaha. Takpe bab untuk share location saya ajar bila korang wasap nak jumpa mana2 untuk select location paling accurate. Ramai yang tersalah bagi location kes main tekan je, tak tengok accurate dia berapa meter.

So last week ke pantai lah kitorang sebab cod kat Bachok tu. Hihi. Nasib lah tak sesat. Best lah iqbal dia sorang2 main pantai sampai basah, siap mandi shower time nak salin baju.

Cantik dan bersih gak Pantai Bachok rupanya. Bertahun dah tak datang kat sini. Nak main2 air untuk budak2 okayla sebab pantai dia landai dan tak dalam macam pantai kat Bukit Keluang. So next time siapa request cod Bachok kita ke pantai lagilah. Haha.





Bye, assalamualaikum.
Ig @wawashaklee
011-19300290

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...