My Friends!

Tuesday, April 18, 2017

Catriona Ross Kongsi Tips Turun Berat Badan 17 Kilogram


Catriona Turun 17 kg
Tadi rasa terpanggil untuk share Tips Kurus Catriona Ross ni. Sebab rasa macam amazing sangat dia dapat turunkan berat badan 17kg tu. Jom baca apa yang dia amalkan untuk kurus.

Pelakon Catriona Ross  mengambil masa hanya lima bulan untuk menurunkan berat badan sebanyak 17 kilogram.

Catriona berkata bukan mudah untuk menurunkan berat badan setelah melahirkan tiga orang anak.

Bagaimanapun Catriona memberitahu ia tidak mematahkan semangatnya demi kelihatan langsing dan cantik

Hasilnya, berat badan Catriona kini turun ke 58 kilogram (kg) berbanding 75 kg sebelum ini.

Berikut merupakan 5 tips berguna yang dilakukan selama lima bulan proses menurunkan berat badan:

1. Daki gunung
"Saya mahu menurunkan berat badan secara cepat, jadi saya perlu lakukan senaman yang extreme. Saya pun telah menyertai satu kelab mendaki gunung. Saya mendaki hampir setiap minggu untuk mengeluarkan peluh yang banyak,"

Tips Kurus Catriona : Daki Gunung
2. Berenang
"Saya mahu lalukan proses penurunan berat badan secara natural sebab itu saya tidak mengambil ubat kurus atau menjalankan pembedahan untuk menurunkan berat badan. Jadi saya memang perlu lakukan aktiviti luar juga selain diet seperti berenang dan bersenam kerana ia mempercepatkan lagi proses penurunan berat badan saya,"

Tips Kurus Catriona : Berenang
3. Eat clean diet
"Saya mengamalkan diet eat clean (makan bersih)  sepanjang lima bulan ini. Contohnya waktu pagi saya mengambil roti wholemeal dan scrambled egg sahaja ,"

Tips Kurus Catriona : Eat Clean
4. Makanan kukus tanpa minyak
"Sepanjang diet itu juga saya tidak makan makanan yang berminyak dan semua makanan saya dimasak dengan cara kukus seperti sayur kukus dan scrambled egg juga digoreng tanpa minyak,"

Tips Kurus Catriona : Makan Makanan Kukus
5. Beras Perang
"Saya tetap makan nasi, cuma tengahari saya makan brown rice (beras perang) bersama lauk yang saya masak tanpa minyak. Memang agak drastik tetapi kesannya juga cepat,"

Tips Kurus Catriona : Beras Perang
 Korang nak kurus jugak? Boleh follow tips kurus Catriona ni tau, bestkan tengok dia naik gunung dan swimming tu. Bab diet pula kena sangat komited dan gigih sikit. hehehe. Selamat mencuba!

Teks oleh Syafiqah Jalal
Sumber: http://www.astrogempak.com.my/artikel/3595/catriona-ross-kongsi-tips-turun-berat-badan-17-kilogram

Monday, January 23, 2017

HIKMAH YANG SELALU GAGAL DICARI

As salam semua.

Lama tak update blog. Hari ni nak story something pasal hikmah. Baca sampai habis ye.

Pagi tadi, masa suami nak pergi kerja, dia mengamuk (bukan amuk baling barang), dengan suara kuat dia panggil saya tengok apa yang jadi. Rupanya ada kucing terperangkap dalam kereta sejak semalam, lagi best dia dah berak dan kencing dalam kereta!

Allah, geram tak tahu nak cakap camana. Nasib baik hidung saya tersumbat memang tak bau apa. Cari2 najis kucing ada 2 tompok kat area alas kaki belakang kereta. Banyak pula tu 2 tompok, eeuwww.

Actually kucing yang berak tu bukan kucing kami bela, tu kucing orang buang pastu datang sini buat macam rumah sendiri tak tahu malu. Haha. Semalam husband keluar, pastu time dia balik tu dia bukak banyak pintu sebab nak keluarkan barang. Dia memang tak perasan time mana kucing tu masuk dan dia tutup jelah pintu macam biasa.

So sambung lagi, bahagian seat depan tepi pemandu nampak ada kesan tompokan basah air kencing dia. Alas lapik kaki sebelah belakang terpaksa diangkat untuk dicuci. Memang sakit hati betul lah pagi tadi. Tapi sempat cakap sabar2 kat suami sebab dia memang geram sangat. Bayangkan sepanjang dia pergi kerja pagi tadi ditemani bau-bauan semerbak tu. Korang boleh imagine? Haha jangan muntah pulak ok.

Ok, nak dijadikan cerita, saya lah orang yang dipertanggungjawabkan untuk membasuh alas kaki tu tadi. Huhu. So saya angkatlah nak basuh kat paip belakang rumah. Tengah saya syok menyental tu, ada LIPAN suddenly datang naik atas alas kaki tu. Tak tahu from where tapi saya syak mungkin datang dari alas kaki tu.

Sebelum tu tak pernah lagi ada lipan area belakang rumah ni. Memang saya syak dari alas kaki tu. Terkejut saya terus melaung suruh anak ambilkan ridsect. Nasib sempat sembur lipan tu dan mati terus. Berdebar betul even lipan tu kecil je tapi yelah bahaya jugak kan.

Itulah hikmah yang saya cakap selalu gagal dicari. Tapi kali ni saya jumpa hikmah tu depan mata. Kalau lah kucing tu tak masuk kereta, tak berak atas alas kaki, mau lipan tu masih ada dalam kereta LAGI BAHAYA! Dahla anak saya yang selalu dok seat belakang. Allah seram pula rasa.

Dan walau sekalipon lipan tu bukan datang dari alas kaki, still saya bersyukur lipan tu keluar time saya tengah menyental alas kaki tu. Kalau saya takada kat belakang time tu mungkin lipan tu ada potensi untuk masuk rumah. Nauzubillah mohon jauh kan lah ya Allah.

Alhamdulillah walau terasa sakit hati kucing berak, tapi hikmah dah nampak so kurang sikit sakit hati nya tu. Allah dah buat yang terbaik untuk kami sekeluarga hari ni. Terima kasih Allah.

Kesimpulan dia, bila berlaku musibah, cuba perhati dan lihat perkara yang akan terjadi lepas tu. Mungkin dari situ korang dapat jumpa HIKMAH YANG SELALU GAGAL DICARI tu.

Sekian.
Hati2 semua terutamanya sekarang musim hujan.

Thursday, October 20, 2016

VITAMIN E UNTUK PARUT



VITA E COMPLEX BANTU HILANGKAN PARUT

Vita E Complex membantu memelihara sel-sel yang sentiasa terdedah kepada radikal bebas agar tidak rosak. Ia juga membantu memperbaiki tekstur kulit, tona kulit yang tidak sekata, mengelakkan penuaan awal dan membantu masalah parut.

Vita E Complex ni ambil 1-2 biji je sehari, ia juga boleh disapu pada kulit untuk kesan lebih baik.

Wasap terus untuk harga ya.
@wawashaklee
011-19300290

Thursday, October 6, 2016

MUKA PINKISH, KULIT GEBU CONSUME SET CANTIK SHAKLEE

Assalamulaikum.



Testimoni terbaik hari ni. Customer ni wasap dah bank in duit untuk omega sempena promosi Omega bulan ni. Pastu dia share kisah happy dia dengan shaklee. Kemain dia happy dengan perubahan dia. Boleh tengok sendiri sebelum dan selepas. Gambar selepas tu pakai lipstik je. Comey lote tuannya.

Next time dia nak consume Vitamin E pula.

Banyak testimoni dapat dari dia:
✅kulit muka cantik & pinkish
✅no more jerawat & parut
✅berat turun 4kg
✅badan bertenaga, tak lemau dah
✅no more stress2. .

Mak dia paling happy tengok perubahan dia. Berkat ketabahan dan istiqomah consume ESP, VITAMIN C & B COMPLEX.

Sape ada masalah sama camni jugak?
Meh wasap kita sembang2.



Wawa 011-19300290
Instagram @wawashaklee
Pengedar Shaklee Ketereh, Mulong, Kota Bharu

Wednesday, October 5, 2016

EXERCISE LEPAS MINUM CINCH TEA - PELUH CAM HUJAN!

Assalamualaikum.

Suka2 nak share aktiviti setiap hari iaitu exercise - standing abs 5 minit dan squats 100x. Ambil masa 15-20 minit. Kalau buat konsisten memang nampak hasil dia even 15minit je sehari. Nak join? Wasap je saya share video you tube yang saya follow. Barulah tak boring kalau follow video.

Tadi lepas minum Cinch Tea Mix Shaklee, terus exercise. Peluh mencurah cam hujan, terutama area muka. Gambar pakai spek tu exercise kejap tadi. Peluh basah 1 muka. (Kena zoom baru nampak peluh2 😂)

Yang tak pakai spek tu exercise semalam.
Peluh tak serancak tadi, sebab minum cinch tea berjam2 awal sebelum exercise.

Memang boleh rasa beza peluh tu bila minum cinch tea dan terus exercise. Cinch tea bantu tingkatkan metabolisma 4x ganda untuk pembakaran kalori lebih cepat.

Apabila kalori cepat dibakar, ia menandakan metabolisma kita tinggi. Jadi, metabolisma yang tinggi sangat membantu untuk cepatkan pembakaran lemak yang terkumpul dan lemak yang masuk dalam badan. Metabolisma tinggi membantu untuk mempercepatkan penukaran lemak kepada tenaga.

Bonusnya minum cinch tea akan rasa selera kurang, dan tak rasa nak makan sangat. Tenaga tu tak yah cakap lah, energetic sampai malam.



Kalau korang nak cuba cinch tea, dan sama2 exercise dengan saya, wasap je okay, 011-19300290.

COD SHAKLEE KAT PENGKALAN CHEPA, PASIR TUMBOH DAN BACHOK, KELANTAN

As salam semua.

Untuk pengetahuan semua, saya ada buat cod jauh2 contohnya area Pengkalan Chepa, Bachok, Pasir Tumboh, tapi atas permintaan je ya. Dan ada cas untuk cod ikut jarak. Boleh wasap saya terus untuk urusan cod. Dan cod dibuat pada weekend sahaja ya.

Last week cod Shaklee ke Pengkalan Chepa, Pasir Tumboh dan Bachok. Alhamdulillah tiga2 cod dipermudahkan untuk berjumpa. Untuk lagi senang boleh share location yang accurate so saya boleh follow je location tu. Ramai juga yang provide location tapi kurang accurate. Kesian kat kami laki bini sesat. Hahaha. Takpe bab untuk share location saya ajar bila korang wasap nak jumpa mana2 untuk select location paling accurate. Ramai yang tersalah bagi location kes main tekan je, tak tengok accurate dia berapa meter.

So last week ke pantai lah kitorang sebab cod kat Bachok tu. Hihi. Nasib lah tak sesat. Best lah iqbal dia sorang2 main pantai sampai basah, siap mandi shower time nak salin baju.

Cantik dan bersih gak Pantai Bachok rupanya. Bertahun dah tak datang kat sini. Nak main2 air untuk budak2 okayla sebab pantai dia landai dan tak dalam macam pantai kat Bukit Keluang. So next time siapa request cod Bachok kita ke pantai lagilah. Haha.





Bye, assalamualaikum.
Ig @wawashaklee
011-19300290

Saturday, October 1, 2016

PROMO OKTOBER 2016

Promo Oktober 2016 kembali lagi.
Produk promo adalah:

Omega Guard
Buy 6 free 1
Or
Buy 2 less 5%

Vitalea Kids
Buy 3 free 1

Hurrey, siapa yang nak kurus tu sesuai sangat consume Omega Guard ni. Tapi bukan untuk kurus je tau. Banyak lagi fungsi dia.

[INFO : PELBAGAI KEBAIKAN OMEGA 3
=============================

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout
Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

👍🏻 Mencegah insomnia
👍🏻 Mengurangkan tekanan emosi
👍🏻 Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
👍🏻 Membantu memperbaiki masalah autism
👍🏻 Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
👍🏻 Mengurangkan masalah schizophrenia
👍🏻 Masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Mungkin anda seorang sahaja yang belum rasakan kesan Omega 3 Shaklee.

Wasap saya sekarang untuk dapatkan Omega dengan harga Promo!

Wawa 011-19300290
Ig @wawashaklee
Pengedar Shaklee Mulong, Ketereh, Kota Bharu