My Friends!

Tuesday, April 22, 2014

Tanda2 Nak Period

As salam dan Hi!!


Hari ni nak share pasal period dan wanita sebab rasa macam nak period, tanda2 sy biasanya sakit kepala yg teruk. adehhh...dulu selalu sakit perot sehari sebelom period, after consume GLA Complex, memang dah xsakit perot alhamdulillah. 

Tapi sekarang tanda ketara adalah sakit kepala dan lenguh kaki sebelah kanan! haha bab lenguh kaki tu mmg tiap kali period dari dulu lenguh, xtahula kenapa, sbelah tu je plak. nk tido malam la paling trasa lenguh tu, pusing kiri kanan lenguh jugak. dulu slalu kompius ingatkan sebab salah tido jadi lenguh kaki, rupanya sbb period.haha.

so nilah 2 tanda ketara sy utk predict nk period, org lain tanda lain2, yg mana senggugut truk tu, biasa 1day before period dh sakit perot dh, cam sy dulu. anda boleh cuba GLA utk atasi masalah senggugut tu, insyaallah berkesan. sbb sy sendiri dah try.

Dulu2 time xkenal shaklee lg, time sebelom kawin mmg truk sgt senggugut, guling2 tahan sakit, smpai tiap kali period panadol lah peneman setia utk kurangkan sakit. huhu. skarang ingat balik nyesal telan panadol byk2 time tu. huaaa!!! skarang hampir 4tahun dh xsentuh panadol. Sayangi badan sbb nak pkai lama, pilih natural supplement je.

Dan sekarang, Time period sy mesti craving nak makan benda2 manis mcm kek! haha ptg ni kena request hubby beli. Dia pon dh tahu dh selera wife dia, asal period, mesti cari kek. Dan semestinya Choc Mud SR jd pilihan, yummeh!!