My Friends!

Thursday, September 4, 2014

Cara Pakai Shawl Style Irine Nadia

As salam semua.

Tadi tertengok kat fb ada orang share gambar2 cara pakai shawl, so terlintas rasa nak share cara fav saya for now lah, pakai shawl yang simple dan cantik.

Refer gambar bawah ni, ni tutorial dari Calaqisya, make sure kalau nak pakai gaya ni shawl kena tebal tak jarang or shawl corak (baru tak nampak sangat kalau nipis sikit). Maggie shawl Calaqisya best sebab tebal. Iklan jap hehe. Atau just pakai inner neck, setel masalah tudung jarang. Saya jenis tak suka pakai inner neck unless terpaksa. Heehe.

Okay selamat mencuba, yang pasti gaya ni labuh depan belakang. Saya memang addicted ler kejap pakai gini sebab baru reti, darat sungguh. Hahaha. Kes tengok tutorial irine nadia baru tahu. Ketinggalan sungguh.

Gini lah lebih kurang, guna shawl panjang
ni irine nadia, comel sgt dia pakai shawl
ni tutorial dari irine nadia, same je cuma dia guna wide shawl
saya pakai maggie shawl calaqisya standard size