My Friends!

Wednesday, March 5, 2014

Kisah ku dan Shaklee :)

Tringat cita lbh 2thun lepas, time mula knal Shaklee, ku google la sape pengedar trdekat utk senang COD, trjumpa blog mamafaiz.com, trus kontek kak Cery MamaFaiz, (k.cery kompem dh xingat ni), dia suggest anak dia kt Shah Alam ni antarkan shaklee tu.

Ada gak tnya dia, nk jd ahli camana, kak cery siap call sy explain, huhu terbaiklaa, tp pintu hati xtrbuka lg time tu, sbb baru sgt kenal shaklee, anak pon kecik lg.

So niat tu trkubur, sampai tahu Hamizah Che Mat jd distributor. Beli plak ngan dia, byk dh rasa berbakti kat mijah.haha.brapa byk kali mijah ajak jd ahli ttp xtrgerak lg hati n xde push factor.

Last2 time mijah xajak tulah trgerak hati, time tu xpikir byk, trus follow dan xteragak2 dh, husband bg full support.

Takut jgak awl2 tu, blh ke jual?nk jual kt sape?kalau org tnya blh jwb ke?

TAPI, sy cabar diri dan cuba jugak, alhamdulillah bulan pertama dpt 3angka, xsangka ramai yg beli, sukaaaaa sgt bila dpt pm/whatsapp yg bertnya. Xbeli pon xpe, dpt jwb soalan diorang pon dh gembira.haha.rmai gak yg pm tnyakan cara makan set sekian2 camana. Walaupon diorang xbeli ngan sy, sy cuba jwb sebaik mungkin, sbb tu buat sy tersenyum. Hihi.

Dan bulan ke2, sy naik supervisor!!anak time tu ada 3-4 kot, xingat dh, kna tgk balik. So dpt 4angka dah bulan tu, berkobar2 semangat utk lebih byk memberi dan tolong anak2 plak naik.

Bulan ke5, naik senior supervisor lepas berjaya guide anak sy Naniey Farra naik supervisor!! Berpeluh ketiak time tu, berdebar time nk closing.haha.mcm nk terberanak pon ada.

So sy EFFECTIVE SENIOR SUPERVISOR skarang ni, tgh aim nk naik Coordinator dalam masa trdekat. Doakan sy semua.

Apa yg sy buat dpt naik tahap ni?

-amalan rohani ya wahhab, dhuha (ada jugak time termiss tu nyesal amat),selawat, istighfar
-Sy slalu doakan anak2 shaklee sy dan customer sy sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki
-Pg2 sedekah alfatihah kt parents
-RCA

Memang diakui ada hari yg xde sales, tp take it as a challenge and work hard dan pray lg, tp selalu ada rezeki tak trduga Allah bg, time tu rasa mcm happy sgt xtrkata dan bersyukur. Walau sales xde, kna sentiasa positif dan bersyukur. Sbb mungkin Allah nk bg rezeki yg lbh lg nanti. Sebab this is a continuos journey, so need to be consistent and never give up.

DAN, sentiasa respect upline anda semua, ikot jejak langkah diorang, nmpak mcm mudah je kan bila diorang dh berjaya skg, tp hakikatnya keperitan dia dulu kita xtahu. So follow closely diorang, insyaAllah anda akan berjaya.

Doakan sy ya semoga sentiasa dpt tolong orang, insyaAllah. The more you give, the more you get back! ♥♥♥