My Friends!

Monday, September 15, 2014

Tutorial Shawl 3 - Halfmoon

As salam semua.

Dah jadi blog untuk cara pakai shawl pulak kan, hihihi, sebab terlampau minat, sharing2 la best kan, boleh pelbagaikan cara nak pakai shawl. Untuk rujukan kemudian hari.

Meh tengok, today tutorial halfmoon yang memang biasa saya pakai time nak cepat. Yang stail ni boleh jugak pakai ngan shawl panjang biasa. Cuma kena pandai adjust panjang shawl kiri kanan tu. Biasa untuk wide shawl, saya lipat 2, shawl akan jadi lebih pendek, kiranya bahagian atas kepala tu akan jadi 2lapis, sebab saya tak suka pakai inner neck, so, dapat coverla tak nampak jarang.

Pandai2 korang imagine ok, sebab takde gambar cara lipat tu.sorry, hihi. Tapi basically cam gambar ni lah cara pakainya. Bahagian sebelah lagi tu korang boleh letak sebelah belakang cam lam gambar ni, or korang bawa ke depan pinkan ke bahu belah satu lagi. Panjang shawl kiri kanan ikut suka korang k. Cara ni simple dan lawa, raya hari tu memang pakai gaya ni je.

Tutorial Halfmoon Shawl
Ok belanja satu gambar time raya hari tu. Guna wide shawl panjang Sugarscarf. Ni je gambar yang ada, dengan bff tunang raya ke3 hari tu.

Selamat mencuba!