My Friends!

Wednesday, July 30, 2014

Testimoni Vitamin Shaklee Untuk Kulit

ESP Shaklee

Ni sebahagian dari chit chat customer kami di forum tertutup ekslusif utk customer kami.. (saya amik dari mamafaiz.com) Chit Chat mereka tentang betapa terujanya mereka dgn kesan dari penggunaan suplemen berkaitan penjagaan kulit dan juga ESP...

Zuera MYzuera : 1week guna set d mmg kulit xkering...parut jerawat samar2...but still da jerawat lagi...mula2 mkn vit shaklee ni da satu jerawat timbul tang dahi tp sy wt dono je...terus mkn vits shaklee (vita C,B kompleks n E)..atas panduan oleh kak cery...arini dtg keja mmber opis tegur kulit nmpk lain sbb parut2 jerawat dh makin samar2...wow so amazing kan....suke suke suke...sy ke teruskan mkn vita shaklee utk kesan yg berterusan....n kulit sy pun xkering...n yg paling best susu sy pun maintain...n bby dpt nyusu smpai kenyang...ESP....huhu..:)...nyway tqvm buat kak cery yg sudi bg support kt sy... 

Azlina Mohd Shafie : agreed with u zuera..saya pun sama..comsume set B dan Vit E...(gara-gara teruja baca citer kak arnie..hohoho) then bg tau dkt member saya tgh period..dia pelik eh selalu muka saya berjerawat time2 mcm nie..skrg tak plak..even my boss punya PA pun tegur..muka akak nampak makin cerah la...hehhe..anyway..jerawat yg kuar pun segan2 je..kuar sehari peh tu hilang..tak ada scar bagai..i really2 love vit E... 

Izza Fza : setuju dgn semua pngguna set d..lps consume set d 4 ari..ada jerawat nak kluar..keesokan pgnya..trus xde jerawat tu..sakit pon xde..pelik bin ajiab..tp tu la yg fza alami..parut2 luka pun makin pudar..mmg beshh...now da msk bln ke2 pnggunaan...kulit muka pon bersih..sbb jerawat segan nak muncul..hehe.. 

Cery MamaFaiz : ‎Zuera MYzuera.. tu u baru try trial set d je... if u minum sekali ESP... perghh... pasti u jatuh cinta forever dgn shaklee. berbaloi2... 

Azlina Mohd Shafie : cery berry, i mkn vit e dgn esp...memula makan vit e sahaja...so dah nampak jerawat dah tak keluar..kalau keluar pun segan2 shj..anyway..nie masuk 5 hari makan esp..wallah la..flawless rasanya..eh eh perasan jap...rugi rasanya berkenalan dgn shaklee terlalu lambat..at least dah jumpa something yg serasi..syukur! 

Zuera MYzuera : terbaekkk wok....jom ramai2 kita pakat jadi cantikkk.....hehee..hebat shaklee cantikk zuera..ahaks...pepun Syukur sgt2... 

Chrysalis Nurul : sy pun baru amek esp...yg sy perasan,kulit muka sy nmpak mcm berseri jek,even berpeluh2 and tak pakai bedak...budak2 sekolah pun tegur,cikgu..cikgu lawa la..haha..sengih sampai telinga...


Apa itu ESP? dan kenapa set utk kulit ada vitamin C, Vitamin E dan Bcomplex?

Mari baca sedikit sebanyak pasal ESP

Kenapa esp (soy protin)..bukannye yang lain2 yang ditekan kan?.lecitin ke calcium ke..alfalfa ke....kenelah ada penjelasan disebalik ni semua kan kan?...kite kene tahu apa yang kita makan..dari segi teori dan sains kenapa kulit menjadi kusam dan tidak berseri....??? Kulit menjadi kusam mempunyai kaitan dengan zat yang diperolehi oleh kulit seseorang. Tahukah anda bahawa kulit wajah kita boleh bertukar dalam masa 3 minggu. Ini kerana sel kulit wajah hidup selama 3 minggu dan kemudian akan bertukar kepada sel baru. Dan jika kita tidak mengambil makanan yang berzat, bagaimana kolagen boleh terbentuk? bagaimana sel baru boleh keluar disamping menyingkirkan sel lama atau sel mati? Sebab tu kulit nampak kusam…

Tahukah anda Sel terbentuk dari protein. Mana datangnya sumber protin? dari ikan, ayam, telur, kekacang. Namun tahukah anda protin tidak dapat hidup dalam suhu yang tinggi?Apabila kita masak, kita akan pastikan masakan itu masak sehingga mendidih. Maka secara langsung protien akan mati... protein hidup dalam suhu tidak lebih dari 37*celcius...last2 dapat rasa sedap je..tp zatnye dah hilang.... Kerana itu kita digalakkan mengambil supplement protein....Jika sel mendapat cukup protein, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel yang lama dan secara langsung wajah akan nampak lebih berseri….In addition to soy protein, sel tadi juga memerlukan vitamn C untuk membentuk kolagen bagi menambahkan kekenyalan kulit. Manakala vitamin E penting untuk saraf dan memberikan awet muda kepada kulit.

Ada sesetengah dari kita memang sudah dikurniakan kulit yang cantik dan mulus..Tidak perlu bersusah payah ke pusat kecantikan, tak perlu tempek segala mcm krim ataupun bergantung pada suplemen sangat..tetapi sesetengah dari kita memerlukan bantuan suplemen untuk memiliki kulit yang cantik..walaubagaimana pun, terpulang kepada anda... …apa yang kita makan hari ini bukan memberi kesan sekelip mata…tetapi pelaburan jangka masa panjang tanpa kita sedari. ..Yang pasti kecantkan itu milik setiap insan…dan ianya datang dari Tuhan…banyakkan berselawat dan jangan lupa berdoa setiap kali melihat cermin…kecantikan luaran itu terhasil dari kecantikan dalaman.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Anda berminat untuk dapatkan produk Shaklee? Hubungi saya Wawa Pengedar Shaklee anda, 011-19300290. Penghantaran (COD) area UiTM Shah Alam, Stadium Shah Alam, Plaza Alam Sentral, Seksyen 7, Seksyen 2, Padang Jawa, Jusco Bukit Raja dan kawasan Shah Alam yang berhampiran. Pos ke seluruh Malaysia.