My Friends!

Thursday, July 3, 2014

Closing Jun 2014

Alhamdulillah another great month berlalu. Berjaya effective senior supervisor utk Jun. Thniah utk anak cucu yg berusaha keras utk capai target. Dah lama sy kat rank ni, dari January lagi. Mood nak ubah angin nak naik rank berkobar ni!

Target saya nak naik coordinator. Nak tolong anak2 jana income dan rasa income 3,4angka. Tp dengan syarat kena lah bersungguh2, xboleh hangat2 taik ayam. Hehe. Memang ramai SID skarang, in fact mcm cendawan tumbuh dah, memang Shaklee kebaboomm jadi fenomena hot skarang ni. Tapi sy tgk ramai dikalangan yg jadi ahli utk makan sendiri, dan xserius nak bisnes. So alasan dah ramai sid sbenarnya mcm xbrapa valid, sbb xsmua mereka nak jana income ngan shaklee. Ramai yg nak grab untuk enjoy hrga ahli je. Malah ada jugak ahli yg xaktif beli dengan sid lain sbb xsempat nk g beli sendiri produk diorang nak. Alhamdulillah tu rezeki masing2 plak la kan. Cuma nk bgtau rezeki ada dimana2 as long as kita usaha nk capai.

Dulu sy ingat, dlm tahun lepas, sy set dlm mind sy by January 2014 sy nak ada income 4angka, dan kuasa minda mmg ajaib, sy dapat income tu seawal Oct 2013. Yg ni mmg sy paling ingat sbb lama sy set lm kepala nak dpt byk2 tu income pada Jan tu. Cuma sy xsangka sy dpt income tu dgn berbisnes Shaklee. Mmg rezeki xterjangka Allah tetapkan.

Mmg la awl2 rasa malu, xreti nk jual kt sape kan. But slowly dgn berbisnes blh didik hati jd lebih sabar, dan kental. Jadi katak pekak, org ckp apa2 negative buat dek je. Hehe. Tp yg positive smua masuk lam list utk dibuat.

Masih rasa ragu2 nk buat apa2 bisnes? Emm, buat jeee, follow the flow. Ilmu bisnes akan dtg dengan sendirinya ikut keperluan semasa. Just be brave and stay positive!
♥♥♥♥♥
Anda berminat untuk dapatkan produk Shaklee? 
Hubungi saya Wawa Pengedar Shaklee anda, 011-19300290. 
Penghantaran (COD) area UiTM Shah Alam, Unisel, MSU, Stadium Shah Alam, Plaza Alam Sentral, PKNS, SACC Mall, I-City, Seksyen 7 (berhampiran Jakel/Pusat Komersial), Seksyen 2, Padang Jawa, Alam Avenue, Jusco Bukit Raja dan kawasan Shah Alam yang berhampiran. 
Pos ke seluruh Malaysia.