My Friends!

Saturday, May 10, 2014

VITAMIN E DAN SUNBURN


...Assalamualaikum & Hai...

Hari tu lg nk sharing pasal vitamin E boleh pulihkan sunburn, tp slalu lupa, td tengok kak Cery update testimonial dia n anak dia Faiz, trus ingat psl ni, meh sy paste kan aje apa yg kak cery share...(k.cery jgn marahhh sy kopipaste, hihi)

"Petang ni saya sangat teruja nak kongsi kisah vitamin E..brand Shaklee ..serius teruja gilerr... macam baru kenal jer kan.. ni semua gara2 sunburn.. bukan sahaja Faiz tapi saya gak... last month kan kami ke Tioman...2 minggu kemudiannya kami ke Pulau Kapas plak.. tak sempat nak recover kulit tu.. tapi jgn risau... kitorang ada penawar sunburn... natural ni.. guna kapsul Vitamin E

cerita pasal vitamin E untuk sunburn ni, saya teringat ketika saya masih bekerja dengan Petronas 4 tahun yang lepas..saya ditugaskan jaga project di paka... haa faham2 lah plant kat paka tu.. tengah2 panas terik.. terbakarrrr... hihi.. kawan saya advice dia kata sapu baby oil johnson tu ataupun cari yang vitamin E oil lotion..... Time tu mana lah sempat nak cari supermarket lotion2 ni semua.. Tapi saya teringat bekalan suplemen(vitamin) .. macam biasa lah.. bwk bekal vitamin2.. Vit E, Vit C, vitalea, bcomplex dan mcm2 lagi.. ihihi.. Haaaa ada pun vitamin E... so apa lagi, saya ambil sebiji kapsul vit E tu, cucuk dgn pin.. kemudian minyak tu saya sapukan ke seluruh muka... saya amalkan setiap hari sebelum tidur.. bangun tidur baru bilas muka... Alhamdulillah ...mujarab.... bukan je sunburn pulih cepat, tapi kulit jadi halus mulus...

Haa itu kisah 4 tahun lepas time sunburn di Paka... Sekarang berulang kembali.. tapi kalini lepas bersukaria di Pulau Tioman dan Pulau Kapas dah tak berapa risau pasal sunburn sangat sebab ada Vitamin E....


Ini pula model vit E, bukan saya jer yg pkai masker vit E, tp anak saya si faiz ni pon nak gak, alha,dulillah sunburn beliau pulih...jangan risau, tiada bahan kimia berbahaya, xperlu telan bagai, sapu jer sebelom tido.

Okey sekian kisah vitamin E.. itu pengalaman saya dan Faiz.. Anda boleh cuba kalau berminat.. ..atas risiko sendiri yer.. So far yang saya cuba adalah kapsul vitamin E jenama Shaklee.. kalau jenama lain saya no komen lah yer.....hihih.. Saya amalkan masker vitamin E Shaklee untuk kulit lebih moist dan lembut (mcm choc cake moist lak..hihi)...dan untuk cegah jerawat....bukan semata2 sebab sunburn... bila tak sunburn pun saya memang amalkan masker vitamin E setiap malam.. bergantung kepada tahap kerajinan, takdelah setiap malam.. pengsan pulak suami saya tidur sebelah saya karang..hihihi."

sumber : mamafaiz.com

Sekian sharing testimoni dari kak cery. Saya sbb dah lama xsunburn so xpernah lg try vit e utk pulihkan sunburn ni. Sekarang start mkn vit e balik utk kurangkan parut, nk cantik menjelang raya niii..hihihi...so far healing crisis naik jerawat 3-4ketulll, (as for 2june, jerawat mmg dh kecut, kulit rasa makin sekata, dan lbh yakin kuar rumah tnpa bedak pon) tp normal la tuh, nanti akan ok...nak cantik kena byk sabar ya! So yg mana nk cepat pudarkan parut, boleh gak buat masker vitamin E cam kak cery buat ni...sapu kat parut tu, tp bg sy kalau muka berminyak better pkai kat parut je, sbb takut makin berminyak plak muka...kalau muka jenis kering, boleh pkai seluruh muka masker ni utk jadikan kulit lbh lembut dan moist...

SELAMAT MENCUBA!!

♥ Your Shaklee Independent Distributor~1052321
♥ WAWA 011-19300290
www.facebook.com/splendidsupplement
♥ Pengedar Sah Shaklee area UiTM Shah Alam, Unisel, MSU, Stadium Shah Alam, Plaza Alam Sentral, I-City, Seksyen 7 (berhampiran Jakel/Pusat Komersil) dan kawasan Shah Alam yang berhampiran.
♥ Pos ke seluruh Malaysia.