My Friends!

Thursday, September 12, 2013

Sembelit dan Shaklee


SEMBELIT DAN SHAKLEE

Terasa nak berkongsi pasal sembelit, sebab sy salah seorang yg mempunyai masalah utk membuang. Org kata kalau banyak makan buah terutamanya pisang akan menyenangkan proses membuang. Tapi kesannya berbeza atas individu. Pada saya cara tersebut kurang berkesan, mungkin sebab saya mengalami masalh sembelit di zaman sekolah lagi, sekarang dah ada anak pon, memang dah lama. Tp masalh sembelit ni dulunya taklah mengganggu sangat ketika bujang, tapi bila dah bersalin anak pertama kelancaran proses pembuangan tu memang sangat2 penting. Pada mulanya saya hanya bergantung pada ubat sembelit klinik sebab saya ingat tu lah satu2nya solution masa tu. Tapi bila dah start makan shaklee, wah hari2 membuang. hehe.

Alfalfa untuk lawas

Nak tahu vitamin mana yang melawaskan? alfalfa lah jawapannya. mula2 tak tahu vitamin mana yg melawaskan sebab makan banyak jenis, bila tanya2 orang dan buat experimen sendiri, memang betullah alfalfa. Sy start consume shaklee 2yrs ago dan bermulalah episod baru yang hebat, hehe. Sebab bagi saya sembelit sy ni tahap tegar dh, so mestilah suka bila dpt natural supplements to cure smua tu kan, alhamdulillah. Tapi kena ingat bila kita makan supplement pengambilan air mestilah cukup 2-3liter per day ya.

Herb-Lax juga

then a few months ago sy terperasan yg tiap kali sy travel balik kg mesti sy akan susah membuang lg even sy mkn byak, sebab nya adaah saya xsempat nk minum air byk, sbb byak sgt aktiviti harian kat kg, maklumlah 2-3 bulan balik sekali. kg sy kat Kelantan. sy oghe kelate. bila tanya2 sy jumpa lg vitamin yg superb utk atasi mslah sembelit tegar, iaitu Herb-Lax.

Biasanya Herb-Lax ni dinasihatkan amik sekali or 2x smggu sbb kalau mkn ni gerenti esoknya akan licin membuang, mmg best, tp mmg xdelah smpai membuang 2, 3 kali, cuma sekali je biasanya tp buang habis, itu yg best.

Sebab tulah alfalfa dan Herb-Lax termasuk dalam set utk kuruskan bdan sbb dia berfungsi sebagai detox, utk mencuci usus supaya badan dpt menyerap nutrien dan zat dari vitamin2 lain dgn lbh efficient.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Anda berminat untuk dapatkan produk Shaklee? Hubungi saya Wawa Pengedar Shaklee anda, 011-19300290. Penghantaran (COD) area UiTM Shah Alam, Stadium Shah Alam, Plaza Alam Sentral, Seksyen 7, Seksyen 2, Padang Jawa, Jusco Bukit Raja dan kawasan Shah Alam yang berhampiran. Pos ke seluruh Malaysia.