My Friends!

Wednesday, September 10, 2014

Info Alfalfa: Supplement Untuk Milkbooster

Saya nak share pasal Alfalfa Complex hari ni, kepada ibu2 yang ada masalah susu merudum, meh bisik2, share pengalaman, dan ibu2 boleh try alfalfa. Kenapa saya suggest dengan yakin? Sebab saya dulu ada masalah yang sama, dan dengan izin Allah berkat kesabaran dan consume Shaklee untuk kesihatan optimum, saya berjaya Breastfeed anak saya sehingga hampir umur dia 3tahun.

Namun keberkesanan adalah atas individu, jika ibu still malas pam/direct feeding, result nya tetap sama, pokok pangkal kena rajin dan istiqomah. Jom baca serba sikit tentang alfalfa. 
  • Supplement penting utk boost penghasilan susu. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.
  • Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.
  • Turut membantu perkumuhan (lebih lawas) dan membuang angin dalam badan...secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung. --> NO MORE sembelit!
  • Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh2an ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan. Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. The more we take the more we have to drink.
  • Shaklee tidak membanyakkan susu. Shaklee Alfalfa membantu penghasilan susu dengan lebih cepat namun ibu yang menyusu perlu tahu, untuk meningkatkan penghasilan susu ibu...3 perkara utama ini iaitu perah/direct feeding dengan konsisten sehingga payudara benar2 kosong, minum 3L air sehari (biar sedikit2 tetapi berterusan) dan doa yang berterusan.
Semoga berjaya 2 tahun breastfeeding journey ibu2 sekalian, niat yang baik insyaAllah dipermudahkan.

Alfalfa Shaklee

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Anda berminat untuk dapatkan produk Shaklee? Hubungi saya Wawa Pengedar Shaklee anda, 011-19300290. Penghantaran (COD) area UiTM Shah Alam, Stadium Shah Alam, Plaza Alam Sentral, Seksyen 7, Seksyen 2, Padang Jawa, Jusco Bukit Raja dan kawasan Shah Alam yang berhampiran. Pos ke seluruh Malaysia.