My Friends!

Sunday, May 3, 2015

Pengedar Stevia RCC Ketereh, Mulong, Kota Bharu

As salam semua.

Alhamdulillah. Stevia for my Cinch Tea! Stevia ni pemanis macam gula tapi tak bahaya cam gula. Dan zero calories, sangat sesuai untuk yang nak diet dan kurus tapi suka minum minuman manis. Just tambahkan a few drops of Stevia dalam minuman. 1 drop pon dah manis sangat dah.

Stevia ni 10 ml = 180 - 200 drops. 1 drop dah boleh maniskan 200 ml air. Sangat jimat. Biasanya saya hanya guna 1 drop je untuk minum dengan cinch tea. So boleh imagine tak only 1 drop sehari means 1 botol boleh tahan sehingga 200 hari! Wah lama tu.


Jom kita review fungsi STEVIA dengan lebih details.
...................
Pemanis STEVIA adalah salah satu altenatif terbaik sebagai pengganti gula putih yang biasa kita guna dalam minuman/makanan kita tu & yg paling penting STEVIA ni 0 kalori yer.


Apa kebaikan STEVIA ni?

● Mengimbangi kandungan gula dalam badan.
● Menurunkan kadar gula dalam darah, sangat sesuai untuk pesakit kencing manis & hypoglycemia.
● Melawaskan pembuangan air kencing .
● Meningkatkan tenaga dalam badan
● Membantu sistem penghadaman makanan
● Membantu mereka yang mengalami masalah insomnia.
● Berupaya mengawal berat badan (obesiti).
● Mengurangkan masalah keradangan.
● Dan banyak lagi.

Siapa yang patut ambil STEVIA ni?
✔ Pesakit kencing manis & darah tinggi
✔ Pesakit kronik (mengawal gula punca penyakit merebak cth: kanser, buah pinggang, sakit jantung)
✔ Golongan obesiti (menurunkan paras kolestrol)

Pada dasarnya STEVIA sesuai untuk semua golongan dari bayi 6 bulan, kanak-kanak hingga orang tua, ibu mengandung, dll. Tiada had pengambilan, lebih byk lebih baik.

Jom kita bertukar sekarang dari gula putih kepada STEVIA demi kesihatan kita.
Harga Stevia:
1 botol RM50 (10ml/200 titis)
3 botol RM140 (free membership)

More info boleh ke instagram @wawastevia or whatsapp WAWA 011-19300290.

COD AREA : Ketereh, Mulong, Kadok, Dewan Beta, Tunjong, Nilam Puri, Kota Bharu.
Pengedar Stevia RCC Ketereh, Mulong, Kadok, Dewan Beta, Tunjong, Nilam Puri, Kota Bharu.